Kevätkalastusta

13.5 Tuli lähdettyä kirjolohen perässä läheiselle järvelle kaverini kanssa, joka halusi lähteä koeuittamaan/ -kalastamaan talvella tekemiään vaappuja. Itse varustauduin luonnollisesti perhovehkein. Itselläni oli luulo, että kevään istutus olisi tehty viikkoa aikaisemmin, mutta jo lupia ostaessa selvisikin, että istutus oli lykkääntynyt ja tehty vasta pari päivää sitten. Perillä järvellä selvisikin nopeasti mihin kalaa oli kipattu, yhden järvenpohjukan ollessa täynnä molskaavia kaloja. Itse vaihdoin nopeasti aloituksen jälkeen pinturisettiin ja päätin ottaa tilanteesa irti sen, mitä siitä tällä reissulla oli otettavissa. Kaikkiaan haavissa kävi toistakymmentä kalaa, joista osa oli selkeästi viime syksyn tai edellisen kevään kaloja, jotka olivat aktivoituneet uusien istareiden tulosta. Pintaperholla kalastaessa pääsikin treenaamaan kivasti vastaiskua/tartutusta. Musta #14 (Daichii) pt-klinkki antoi pintureista parhaiten tapahtumia.

14.5 Äitinpäivänä ei pitänyt kalastaa, mutta koska ilma oli nätti ja itsellä ei ollut suunnitelmia, päätin lähteä ensimmäistä kertaa kalaan Kymijoen Siikakoskelle. Edellisen viikonlopun kalakilpailujen johdosta odotettava saalis oli tälläkin reissulla kirjolohi. Kalastelin uimarannalta alaspäin vajaat pari tuntia, jona aikana karkuutin yhden ja sain yhden, oranssin liitsin kelpuuttaneen kirren. Tällä kertaa, kun matkaa kotiin oli vain 10 min, päätin ottaa saamani kalan ruokakalaksi. Lopetin myös kalastuksen tähän ja keskityin eväiden syöntiin ja kahvin juontiin.

Kokonkoskea
Oranssin liitsin kelpuuttanut ruokakala
 Siikakoski/Kokonkoski alueesta jäi oikein positiivinen kuva, etenkin kun ottaa huomioon, että alue sijaitsee kivenheiton päässä kotoani. Vesikin on mukavan kirkasta jos/kun vertailukohteeksi ottaa esim. Vantaanjoen kalapaikat.

Reissun kohokohta

Kirjolohipainotteisen viikonlopun eniten kaloja tuonut pössäys.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaldoaivin erämaa 2021

Ruonekjåkkå & Guijaure 8.8.2021 - 12.8.2021

Vaellus Finnmarkin ylängöillä